Duizeligheid

Iedereen is wel eens duizelig geweest. Het begrip duizeligheid is moeilijk, zo niet onmogelijk om te omschrijven. In het algemeen wordt onder duizeligheid verstaan het gevoel dat beleefd wordt als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord wordt.

In het zakwoordenboek der geneeskunde staat bij vertigo:
Duizeligheid, Evenwichtsstoornis gepaard gaande met misselijkheid; Onaangenaam gevoel van instabiliteit van het lichaam ten opzichte van de omgeving in de vorm van draaiduizeligheid of van zgn. liftsensatie, hetzij in aanvallen, hetzij continu

Een veel voorkomende vorm van duizeligheid is Benigne Paroxismale Positieafhankelijke Duizeligheid.
Op deze site is de patiŽntenfolder, geschreven door Bas Wiebenga, te lezen.
Deze folder is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over deze 'stoornis' van het evenwichtsorgaan en kan door de huisarts of fysiotherapeut aan de patient worden meegegeven.

Om de
voorlichtingsfolder over Benigne Paroxismale Positieafhankelijke Duizeligheid downloaden klikt u op deze link. Na enige tijd, afhankelijk van de snelheid van uw modem, zal de folder als Word document te lezen zijn.

Deze folder is uitsluitend bedoeld ter informatie. Ga voor vragen, advies en een behandeling naar uw huisarts of fysiotherapeut.
Of bel: 020-6320220 of mail naar: info@fysiotherapie-amsterdam.nl

Bent u huisarts en heeft u belangstelling voor duidelijke kleurenfolder dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.
In de toekomst zullen op deze pagina meerdere vormen van duizeligheid worden behandeld.